Zsalugáterek műszaki információk

Zsalugáter műszaki információk.

 

 A zsalugáter egyszerre több funkciót lát el, a fény- és hővédelem mellett nem csak belülről, de kívülről is a fa természetességét sugározza felénk. Ha kitárjuk a zsalugáter szárnyait, becsalogatjuk a napfényt, engedjük, hogy a szoba részesedjen az aranyló sugarakból. A zsalugáter lamelláin bejutó fény hangulatot teremt, amikor a réseken át sávokat vetít a szobára. Azok számára, akik a mai modern árnyékolókkal szemben inkább a hagyományosat részesítik előnyben, lakásuk inkább klasszikus, elsősorban nekik ajánljuk zsalugátereinket.

 

Fa anyag: Zsalugátereink hibakiejtett, rétegragasztott, fedőlapon frízes (csíkos) fa tömbből készülnek hossztoldott és fedőlapon toldásmentes borovi fenyő és egyéb (tölgy, vörösfenyő, meranti)  fafajokból.

 

 

 

Festés: Hosszan tartó kültéri védelmet a zsalugátereknek csak kiváló bevonatrendszerrel és a megmunkálási körülmények szigorú betartásával lehet biztosítani. Zsalugátereinket Milesi víz bázisú, környezetbarát és egészség kímélő bevonatrendszerrel látjuk el. A három rétegű festékrendszer egy, a biológiai károsítók ellen védő alapozóból és kettő, az időjárás elleni védelmet biztosító lakkrétegből áll. A felület lehet a fa erezetét kihangsúlyozó lazúros, vagy a takaró, ún. pigmentált (RAL) festés.

 

                                                  

 

Vasalat:  Zsalugátereinket a hagyományokat idéző , megjelenésében robusztus, felületén enyhén strukturált fekete vagy fehér színű Roto Fentro vasalatokkal szereljük. Széles alkalmazási tartományuknak köszönhetően készülhetnek fix vagy mozgathatólamellás, egy vagy több szárnyú , oldalt nyíló vagy harmonika, kézi vagy akár elektromos működtetéssel.