Ha belépünk egy tágas, napfényes lakásba, kellemes érzés tölt el bennünket, melyhez az ablakok nagymértékben hozzájárulnak.  Az nyílászáró beengedi a lakásba a fényt kívül tartja télen a hideget, nyáron a forróságot,  ugyanakkor összeköt a külvilággal, a természettel egy kellemes klímájú lakásban. Az Axistherm faablakok ideális megoldást jelentenek új építésű alacsony energiafelhasználású házaknál és passzívházaknál illetve azok felújításánál . Számos szín, forma, osztó és üveg variációjából választhat, amelyeket könnyen hozzá igazíthatja otthona arculatához.

Műszaki információk:

Fa anyag: Ablakaink hibakiejtett, rétegragasztott, frízes (csíkos) fa tömbből készülnek hossztoldott és fedőlapon toldásmentes borovi fenyő és egyéb fafajokból.  (tölgy, vörösfenyő, meranti)

Festés: Hosszan tartó kültéri védelmet a kültéri nyílászárónak csak kiváló bevonatrendszerrel és a megmunkálási körülmények szigorú betartásával lehet biztosítani. Ablakainkat, erkélyajtóinkat Milesi víz bázisú, környezetbarát és egészség kímélő bevonatrendszerrel látjuk el. A háromrétegű festékrendszer egy, a biológiai károsítók ellen védő alapozóból és kettő, az időjárás elleni védelmet biztosító lakkrétegből áll. A felület lehet a fa erezetét kihangsúlyozó lazúros, vagy a takaró, ún. pigmentált (RAL) festés.

Vasalat: Ablakaink tartozéka a Roto vasalat rendszer, ami a ma már alapnak számító bukó-nyíló funkción kívül számtalan kiegészítővel rendelkezik ami a nyílászárók megjelenését, kezelhetőségét, komfortérzetét, biztonságát emelik. (pántakarók, rejtettvasalat, hibás működtetés gátló, szárnybeemelő, kényszerműködtetés, résszellőztető, huzatbiztosító, zárható kilincs, nyitásérzékelő, stb.)

Üvegezés: Az ablakok készülhetnek kettő (Ug=1,0 W/m2K) illetve három rétegű (Ug=0,6 W/m2K) tetszőleges összetételű üvegezéssel, katedrál, savmart, festett, csiszolt, akár ólom betétes díszüvegezéssel. Három rétegű üvegezés estén hőhídmentes távtartóval szereljük nyilászáróinkat megszüntetve ezzel az esetleges perem körüli páralecsapádást!

Az ablakok és erkélyajtók alapfelszereltsége az alumínium szárny és szoknyás tok vízvető ami védelmet nyújt a felületkezelés számára az időjárás által erősen igénybe vett részeken. Ablakinkat kiegészíthetjük akár rendszer azonos, külső alumínium párkánnyal is.

Azon vásárlóinknak akik nyílászáróikat a külső hatások ellen teljesen védetté szeretnék tenni de a fa melegségét a lakótér felőli oldalon megszeretnék tartani, lehetőség van (akár utólag is) nyílászáróik alumíniummal való burkolására ami a külső oldalt védetté teszi egy életre.

Megnézem a részleteket.

A lenti cikkek segítenek Önnek beruházása megtervezésében, megkönnyítik a mindennapos használatot, segítik termékeink üzemeltetését, karbantartását és még akár pénzt is megtakaríthat!

Milyen gyakran szellőztessünk?

RAL beépítés!

A jó kilincs hallható biztonsági többlettel!

Share This