Ha belépünk egy tágas, napfényes lakásba, kellemes érzés tölt el bennünket, melyhez az erkélyajtó nagymértékben hozzájárul.  Az teraszajtó beengedi a lakásba a fényt kívül tartja télen a hideget, nyáron a forróságot,  ugyanakkor összeköt a külvilággal, a természettel egy kellemes klímájú lakásban. Az Axistherm kültéri nyílászárók ideális megoldást jelentenek új építésű alacsony energiafelhasználású házaknál és passzívházaknál illetve azok felújításánál . Számos szín, forma, osztó és üveg variációjából választhat, amelyeket könnyen hozzá igazíthatja otthona arculatához.

Műszaki információk:

Fa anyag: Erkélyajtóink és teraszajtóink hibakiejtett, rétegragasztott, frízes (csíkos) fa tömbből készülnek hossztoldott és fedőlapon toldásmentes borovi fenyő és egyéb fafajokból.  (tölgy, vörösfenyő, meranti)

Festés: Hosszan tartó kültéri védelmet a kültéri nyílászárónak csak kiváló bevonatrendszerrel és a megmunkálási körülmények szigorú betartásával lehet biztosítani. Erkélyajtóinkat Milesi víz bázisú, környezetbarát és egészség kímélő bevonatrendszerrel látjuk el. A háromrétegű festékrendszer egy, a biológiai károsítók ellen védő alapozóból és kettő, az időjárás elleni védelmet biztosító lakkrétegből áll. A felület lehet a fa erezetét kihangsúlyozó lazúros, vagy a takaró, ún. pigmentált (RAL) festés.

Vasalat: Erkélyajtaink tartozéka a Roto vasalat rendszer, ami a ma már alapnak számító bukó-nyíló funkción kívül számos egyéb nyitási módra ad lehetőséget, pl.: toló erkélyajtó, toló-bukó erkélyajtó, harmónika erkélyajtó stb. és számtalan kiegészítővel rendelkezik ami a nyílászárók megjelenését, kezelhetőségét, komfortérzetét, biztonságát emelik. (akadálymentes átjárás, pántakarók, rejtettvasalat, hibás működtetés gátló, szárnybeemelő, kényszerműködtetés, résszellőztető, huzatbiztosító, zárható kilincs, nyitásérzékelő, stb.)

Üvegezés: Az erkélyajtók, teraszajtók készülhetnek kettő (Ug=1,0 W/m2K) illetve három rétegű (Ug=0,6 W/m2K) tetszőleges összetételű üvegezéssel, katedrál, savmart, festett, csiszolt, akár ólom betétes díszüvegezéssel. Három rétegű üvegezés estén hőhídmentes távtartóval szereljük nyilászáróinkat megszüntetve ezzel az esetleges perem körüli páralecsapádást!

Az erkélyajtók, teraszajtók alapfelszereltsége az alumínium szárny és szoknyás tok vízvető ami védelmet nyújt a felületkezelés számára az időjárás által erősen igénybe vett részeken, de igényszerint alacsony küszöbbel is rendelhető.

A lenti cikkek segítenek Önnek beruházása megtervezésében, megkönnyítik a mindennapos használatot, segítik termékeink üzemeltetését, karbantartását és még akár pénzt is megtakaríthat!

Milyen teraszajtót válasszunk?

Hőhídmentes üvegezés!

RAL beépítés!

Share This