Milyen teraszajtót válasszunk?

A teraszajtó kivitelének megválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni. Bár kevesen gondolnák, elsősorban azt, hogy mire és milyen gyakran használják az erkélyt vagy a teraszt. Ugyanis a használat mennyisége és minősége meghatározza, hogy mekkora szabad átjárhatóságra és mennyire könnyen működtethető szerkezetre van szükség. Így már a tervezési szakaszban jelentőséget kap például az akadálymentes közlekedés igénye is. Hogy mekkora legyen, illetve lehet a rendelkezésre álló beépíthető hely, ami nagy mértékben behatárolja, hogy milyen kivitelű erkélyajtó választható.

A toló erkélyajtó helytakarékos megoldás, mivel nem kell kerülgetni a térbe nyíló szárnyakat, alkalmazásával azonban csak a nyílások fele tehető szabaddá. A bukótoló kivitelek ára kedvezőbb, az emelőtoló ajtóval viszont nagyobb üvegfelületek kaphatók és akadálymentes közlekedés kialakítására is alkalmas.

 

  • Facebook
  • Google+

Ahhoz, hogy akár az egész homlokzatot ne csak fix üvegfallá, hanem erkélyajtóvá változtassuk, harmonikaszerkezetre van szükség. A legmodernebb típusok kiváló hang- és hőszigetelő képességgel rendelkeznek, akár energiatakarékos házakba is beépíthetők. Egyszerű működtetéssel könnyen szabaddá, vagy zárttá teszik a helyiséget. Ezeknél a nyílászáróknál azonban figyeljünk arra, hogy a kiválasztott szerkezet mennyire korlátozza a kilátást.

 

  • Facebook
  • Google+
Share This